top of page
Anicura stab.jpg

AniCura Skien Dyreklinikk:

 

Klinikken består av et team på 7 ansatte, hvorav 4 er veterinærer, en autorisert dyrepleier og 2 klinikk assistenter.

 

Klinikken er topp moderne med alt nytt innenfor diagnostisk utstyr.

 

Dyrlegene har utvidet kompetanse i ortopedi, bløtvevskirurgi, tannbehandling og indremedisin igjennom flere år med videreutdanning og spesialisering, og  tar imot henvisninger fra hele regionen.

 

Klinikken har et stort laboratorium for analyse av blod, urin, cellerpøver, biopsier og har også en veterinær som har fordypning i eksotiske dyr som slanger og reptiler.

 

Men viktigst av alt er vår forkjærlighet for dyr. Klinikkens ansatte har alle egne dyr  og kjenner godt den sårbarheten ved å ha et stumt barn, særlig i tider med sykdom. Det viktigste for oss er å kunne bistå dyr og eiere når det er behov for hjelp, og vi har et stort nettverk med spesialister rundt oss innenfor alle fagområder for å sørge for den aller beste behandling til de firbente vennene.

 

 

 

 

 

Flått.png

Fjern flåtten raskt

Den flåttbårne sykdommen vil vanligvis utvikle seg i løpet av noen dager til noen uker etter hunden din har blitt bitt. Men hvis du sørger for å fjerne flåtten innen 24 til 36 timer vil du kunne senke risikoen for at hunden blir smittet. Det er derfor veldig viktig å sjekke hunden din, og fjerne flått med en gang hvis du finner noen.

Hva du skal gjøre og ikke gjøre

Her er det du skal gjøre og ikke gjøre hvis du finner en flått på hunden din:

Gjør dette:

  • Sjekk hunden din nøye etter en tur i parken, på enga eller i skogen.

  • Bruk pinsett eller flåttfjerner til å fjerne flåtten.

  • Dra flåtten forsiktig opp og helt ut.

  • Vask alltid hendene dine og bittområdet med antiseptisk middel eller med jod og vann.

  • Trekk flåtten ned i toalettskålen eller drep den med alkohol.

  • Besøk veterinæren hvis du mistenker at hunden har blitt smittet med en flåttbåren sykdom. Du kan også bevare flåtten i alkohol og få den testet.

Ikke gjør dette:

Vri aldri flåtten hvis du fjerner den med pinsett.

  • Ikke kast flåtten i søpla. Den kan krype ut igjen.

  • Ikke plag flåtten med å klemme den, brenne den eller ved å for eksempel ta neglelakk, vaselin eller lignende på den. Dette vil kunne føre til at flåtten kaster opp mageinhold og øker risikoen for sykdomssmitte.

Ekstra forholdsregler

Visste du at det finnes flåttavstøtende midler du kan bruke for å unngå ekle parasitter?

Tyggbare tabletter, dråper til å ha på huden, sprayer og halsbånd kan hjelpe – spør veterinæren om råd.

Men husk – disse produktene er ingen garanti mot flåttbitt, så sørg for å gjøre det til en rutine å sjekke hunden etter at den har vært ute.

  Med aksept fra
   Anicura Skien dyreklinikk
 Åpningstider:
  Mandag - torsdag 08.00-18.00
  Fredag 08.00 - 16.00
  Lørdag 10.00-14.00
  Telefon: 35 53 81 11
  Fax: 35 59 82 20
  Adresse: Strømdaljordet 54
  post: 3727 skien
 
  e-post: skien@anicura.no 
Skjermbilde 2020-06-05 kl. 15.50.23.png

Kampanjer

Farer valp.png

Tenk på valpens sikkerhet i hjemmet

Det er umulig å «valpesikre» hjemmet 100%. Men det kan for eksempel være lurt å stenge trapper den første tiden. Valpen bør lære seg å gå i trapper under kontrollerte former. Ledninger bør gjemmes så godt som mulig, og småsaker som valpen kan tenkes tygge på og få i seg, bør alltid oppbevares utilgjengelig for valpen.

Kjemikalier bør ikke stå fremme, valper er nyskjerrige, og kan få i seg større eller mindre mengder av stoffene. Husk på at rengjøringsmidler går under denne kategorien, og flere av disse kan være riktig farlige selv i små mengder. 

Et badebasseng kan være livsfarlig, så om man har et slikt i hagen må man finne en løsning. Har du hage og gjerde, kan du være sikker på at valpen før eller siden finner det lille hullet der! Best å være føre var. I garasjen kan det også stå farlige væsker, frostvæske smker søtt og er giftig for hund for eksempel. Rottegift sier det seg selv at bør stå innelåst, men ta gjerne en ekstra titt i ulåste skap og skuffer i alle områder der valpen kan finen på å komme til. 

Barneleker som Lego, baller, penner, smokker osv. kan lett tygges i stykker og sette seg fast i valpens mage eller tarm. Dette kan være en gylden anledning til å lære barna å legge bort småting! 

På kjøkkenet er det flere ting man skal tenke på. Noen matvarer kan være livsfarlige for hunder, for eksempel sjokolade, rosiner eller druer.

IKKE VENT FOR LENGE MED.

Kontakt veterinær innen kort tid om dere er usikre på hvor alvorlig dette er.

Klør_biter_i_pels.png

Pollensesongen er her

Blomstringstiden er ikke bare på våren, noen planter blomstrer på sommeren og andre på begynnelsen av høsten. Hvis du har en allergisk hund kan dette bety mye kløe og irritasjon i hele sommerhalvåret. Pollen finnes i blant annet ugress, busker, trær og gress. Vanligvis kommer symptomene både for hund og mennesker fra et overaktivt immunsystem. 

Besøk veterinæren

Hvis du mistenker at hunden din har pollenallergi bør du ta en tur til veterinæren for en sjekk. Veterinæren vil kunne anbefale den best tilpassede behandlingen for dyret ditt. Typen behandling vil avhenge av hvor omfattende allergien er. Hunder med alvorlig allergi trenger kanskje antihistaminer eller immunterapi, men hvis pollenallergien er mildere kan det være nok å bruke anbefalte pleieprodukter for å dempe symptomene. 

Ta et bad

La hunden din bade/dusje oftere enn før og bruk en hypoallergen anti-kløesjampo med beroligende ingredienser. Slik sjampo er veldig god når man skal pleie tørr og sensitiv hud som klør.  

Tørk potene

Hvis dere er ute på tur i pollensesongen vil hunden din komme i kontakt med allergener fra gress, ugress, blomster eller trær. Det er derfor en god ide å tørke av potene og kroppen med et fuktig håndkle når dere kommer hjem. Da vil du bli kvitt mye pollen.

Gjør rent hjemme

Naturligvis vil pollen trenge inn gjennom åpne vinduer eller når du åpner døren etter en tur. Støvsug derfor så ofte du kan, minst en gang i uken for å fjerne pollen. Og ikke glem å rengjøre tepper og gardiner.

Mitt personlige tips fra Pomeranien Norway er dette:

Rengjøringsmidler slik som glassvask til Jif, eller liknende som Zalo har, skaper sprut støv,

Dette kan virke veldig veldig irriterende på hunder eller andre dyr i hjemmet, for komme nys, host osv.

Skjermbilde 2020-06-05 kl. 15.28.10.png
bottom of page