top of page

Pomeranien Norway sin erfaring med belly band.

Her skal vi fortelle litt mer om erfaringen med Belly band.

Belly band er et magebelte som festes under hannhundens mage, og ved tissen. Det blir på en måte en bleie, og når hunden skal markere så vil han markere i bleien/bellybåndet.

Vi har 5 hunder, 3 tisper og 2 hanner i ulik alder. Tispene er i løpetid på ulikt tidspunkt og den ene hannen er kastrert, men ikke den yngste.

Den eldste hannen vår, Storm er omplasseringshund. Han hadde det ikke så bra der han var før han kom til oss. Han var kastrert når vi fikk han. Han var en meget nervøs og utilpass hund, med stort behov for sosial tilknytning, ro og kjærlighet.

Vår yngste hanne, Shady er en leken, kjønnsmoden og veldig leken hanne.

Våre to hanner vil naturlig nok kjempe om å passe på flokken og vinne tispenes gunst.

Det handler ikke om at de får for lite mosjon, er for lite ute, dårlige vaner, det er rett og slett hormoner som styrer.

De streber etter å markere høyest, og den som kommer høyest er sjefen. Dette medfører markering på samme plass flere ganger. Ute i det fri spiller jo ikke dette noe rolle, men inne i huset er det ikke særlig gøy i lengden. Det kan være på møbler, klær, sko, noe som ligger på gulvet, plassen til tispene eller noen av familien.

Derfor har vi valgt å bruke bellyband i perioder inne. Dette for å slippe å springe rundt og være redd for hvor hundene ferdes.

Vår opplevelse er også at Storm som er litt av den nervøse typen har roet seg mer ned, det er mindre fight mellom hannene og huset lukter slik det skal.

Vi kan anbefale belly band på det sterkeste, men det er viktig å huske på at dette er ikke en unnskyldning for å slippe å lufte hunden. Det skal brukes med omhu og man må se hva hver enkelt hund trenger.

Shady trives bra med dette når han er inne

Shady er avslappet med dette når han er inne.

Slapper av og koser seg, pass på ikke for stramt.

Shady blidgutten sin det.

Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page