top of page

Det å skaffe seg en Pomeranien valp i huset.

Det å skaffe seg en hund er et stort steg som kanskje mange ikke tenker alt for nøye over.

Gjerne er det barna eller en av de voksne som ønsker seg en hund. Husk at det å skaffe seg en hund er mye ansvar som dere eller du bør tenke nøye gjennom, og alle bør være enige om.

En hund lever i gjennomsnitt mellom 7-20 år, dette kommer selvfølgelig da helt an på hvilken type hund en velger å skaffe seg.

Her er noen punkter jeg vil tipse dere om før anskaffelse av en hund.

1: Tenk nøye gjennom hvorfor du/dere ønsker en hund

2: En hund krever mye av din og deres tid, aldri glem det.

3: Hvem har hovedansvaret for hunden.

4: Hva slags type hund ønsker dere, og hvorfor.

5: Hvordan løser dere dette med hunden når dere er på jobb eller skole f.eks.

6: Hvordan gjør dere dette i ferier om dere skal ut av landet eller lignende.

7: Husk at en hund lever i mange år, og den krever mye tid og kjærlighet.

8: Hvor mye mosjon krever hunden, er den liten eller stor?

9: Hvem skal ha ansvar for daglige rutiner?

10: Hvordan skal hunden bo/sove, hvor i huset skal den oppholde seg?

11: Hvilke utstyr trenger du i tiden som kommer fra valp til stor hund?

12: Hvilken type mat spiser den og hva trenger den fremover

Det er mye å tenke på når det kommer valp i huset. Det er viktig å ha buret klart når valpen kommer. Gjerne gjør plass til ett pledd fra moren slik at det lukter trygt i den første tilvenningtiden. Sjekk også ut med oppdretter/veterinær hvilken mat du skal ha klart til valpen og tidspunkter for måltider. Sov med valpen den første tiden slik at det blir en trygg overgang på vei inn i familien. Ved det første møtet med en valp er de viktig å møte den der den er tryggest, nemlig nede på gulvet. Sett deg ned slik at du kommer i samme høyde som valpen og la den få lov til å komme til deg. Det er viktig å huske på at en valp ikke skal løftes og bæres på. den skal få lov å utvikle seg i sitt tempo mht hopp og gange. Lek med valpen på gulvet og la den bli trygg rundt deg på sine premisser.

IKKE UNDER NOEN OMSTENDIGHETER LA ANDRE LØFTE VALPEN DERES, DEN VIL HOPPE TIL EIEREN SIN . (Mange skader oppstår da ved at valp faller i gulvet, slår hodet, knekker ben eller i verste fall må avlives på grunn av skaden, sett dere ned på gulvet)

Det kan være lurt å lære valpen å gå i sele. Bruk tid på tilvenning og ta det i små omganger. vi bruker sele og ikke halsbånd da det fordeler trykket bedre.

Sosialisering er også viktig for å få en trygg og stabil hund. Så snart hunden er trygg i hjemmet og skjønner at her er det jeg skal bo så er det bare å la den møte andre folk og dyr, la den bli vant til ting som kan oppleves som skummelt senere, slik som klo sakser og støvsugere, ringeklokker osv.

Renslighet: En valp må nesten alltid tisse etter den har sovet, spist, drukket, tygget på noe eller lekt. Gjør det derfor til en vane å ta den med ut etter den har gjort noe av dette, da vil den straks venne seg til å gjøre det ute. De bruker som regel litt tid på å bæsje så vær tålmodig.

Valpe biting: Valper biter på alt og alle. Dette er helt normal atferd som kommer av at den undersøker omgivelsene sine og fordi det klør i tennene dens. Om det er mennesker eller ting den biter på, gi den noe annet å bite på. Det kan også være lurt å fjerne ting du vet vil friste den i en periode. Altså ett lite tips er å ignorere og ikke gi den oppmerksomhet på biting, men fremme positiv atferd.

Dette var bare noen tanker fra meg angående dette med å skaffe seg en hund


Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page